Depresjon – kognitiv terapi og samtaleterapi

Depresjon – kognitiv terapi og samtaleterapi


En av seks vil i løpet av livet rammes av en depresjon. Det vil si at det er en stor sjanse for at, om du ikke selv er rammet, så vil du ha en tante, far, søster eller venn som har hatt eller opplever en depresjon. Samtidig som dette er klare fakta, så er det også slik at om du er rammet av en depresjon så er det en stor sjanse for at du også føler på dårlig samvittighet, skyld og skam rundt lidelsen. Mange står lenge alene i sykdommen og forsøker å skjule det for sine nærmeste. Hos tre av fire ledsages en depresjon i tillegg av en angstlidelse.

Om du har en depresjonen så er dette annerledes enn det vi kjenner på når vi føler oss litt nede, når vi rammes av sorg eller tap. Depresjon kjennetegnes av blant annet lite energi, appetitten endrer seg, du mister interessen for ting som tidligere ga glede eller mening, tankene kverner og kan virke negative. Anklager mot deg selv og søvnvansker er et vanlig symptom. Det kan vare i uker og måneder, og det kjennes som noe som aldri vil ta slutt – håpløsheten tar tak og selvmordstanker kan dukke opp oftere og oftere.

En depresjon kan skyldes en rekke ulike årsaker. Det kan handle om vedvarende stress og håpløshet i en situasjon som aldri ser ut til å løse seg, den kan være utløst av en traume eller livshendelse hvor sorgen og smerten har gått over til noe tomt og uendelig svart, eller kanskje ligger det en sårbarhet under som gjør at du ofte opplever å komme tilbake til denne følelsen av å ikke orke mer – hvor du kun ser deg selv som en byrde og all mening både i fortid, nåtid og framtid blir borte.

Kognitiv terapi er en effektfull teknikk som går inn og ser på tankesettet som ligger i depresjonen – sammen finnes det gode muligheter for å komme ut av dette. Samtidig skal vil du få med deg nyttige verktøy som du kan benytte til å gjenkjenne og lettere komme deg ut av depresjonen skulle det ramme deg igjen.

Jeg kombinerer også terapien med veiledet meditasjon om ønsket. Om du er rammet av gjentagende episoder med depresjon så kan veiledet meditasjon kombinert med kognitiv terapi være et verktøy som kan hjelpe deg med å lettere oppdage og gjenkjenne en episode i forkant. Om det er mulig å oppdage en episode tidligere kan det være mulig å sette inn tiltak tidligere, for på sikt å kunne minke antall depressive episoder.

KONTAKT

Adresse: Solheimsveien 28,

1473 Lørenskog

 

Tlf.: 41329824 e. kl. 16

 

Baksiden av bygget. Lokalisert i BeYoga sine lokaler i 3 etg.

ÅPNINGSTIDER

Kontortider:
Tirsdager fra 16.30 – 20.30

Ønsker du et tilbud hvor jeg kommer ut der du er, ta kontakt under «bedrift».

Utdannet gjennom NFKT
(Norsk forening for kognitiv terapi)

500T

Copyright © All Rights Reserved.

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler (cookies). Om du benytter denne siden videre, aksepterer du også bruken av informasjonskapsler.